Annons
Annons

Oscar Magnuson designar smycken

16 April, 2009, 15:31 i Kungligt | 2 Kommentarer

Oscar Magnuson glasögon

Foto: Charles Hammarsten

Jag tror att de flesta känner till att prinsessan Christinas son Oscar Magnusons formger glasögon. Han är utbildad industridesigner och skrev för en tid sedan kontrakt med möbelkedjan EM. Hans uppgift är att skapa en designplattform för framtida gästdesigners och att själv designa en möbelserie.

Nu inleder Oscar ett nytt samarbete, det är hovjuveleraren W A Bolin som blir ny partner. (Ja, det var hos W A Bolin som Daniel Westling köpte kronprinsessans förlovningsring!)

Kronprinsessan Victoria förlovningsring

– Det känns väldigt spännande att få arbeta med W.A. Bolin. De har över 200-års erfarenhet från smycketillverkning som jag får ta del av, vilket nog är en dröm för många formgivare, säger Oscar Magnuson. Det kommer att bli en verklig utmaning att vara del av W.A. Bolin satsning framåt, säger Oscar i ett pressmeddelande.

Dessutom är Oscar rätt skarp på att formulera sig i text – här hittar ni hans blogg!

Jag har funderat kring mötet mellan möbel och människa. Liksom glasögon (som jag oftast ritar nu för tiden) finns det ett magiskt tillfälle när en människa möter en möbel för första gången, både med blicken och med kroppen. Jag vill att min möbel skall omfamna dig på ett avslappnat vis. Fåtöljer är ofta så oinbjudande till skillnad ifrån soffor.

Oscar Magnuson blogg

Faksimil fån Oscars blogg

Och nej, han är inte singel. Oscar har varit tillsammans med Emma Ledent i ganska många år nu.

Oscar Magnuson Emma Ledent

Foto: IBL